25 cze 2007

KAWA CYNAMONOWA



Informacje: eksperymenty własne oraz podpowiedzi Magdaleny W-K.
Dziś eksperymenty kulinarne. W programie : kawa (arab. qahwa, tur. kahve, wł. caffè)

Receptura banalnie prosta:


  • łyżeczka kawy rozpuszczalnej;

  • łyżeczka cukru cynamonowego;

  • łyżeczka cukru;

  • zalać gorącą, nie gotującą się wodą do połowy kubka;

  • wypełnić resztę zimnym mlekiem;

  • dodać łyżkę lodów śmietankowych, waniliowych;

  • przypruszyć cukrem cynamonowym lub cynamonem

Gotowe!!!

Szczególnie ważne- odpowiedni kubek. Ja mam do kawy sentymentalne kubki przywiezione z Mediolanu przez Zuzię- kubki z Disneya. Czyzż nie zabawnie jakby o moją poranną lub popoludniową kawę walczyli Kubuś , Królik czy Prosiaczek.. Zobaczcie sami... Dobry kubek z uchem to podstawa, żeby kawa była niepowtarzalna w smaku!


1 komentarz:

Anonimowy pisze...

Mniam, mniam, kawa wygląda pysznie :)Coś mi się wydaje, ze wkrótce będę miała okazję się jej napić :)