Do pół szklanki z ciepłą wodą dodałam 1,5 łyżeczki drożdzy,1 łyżeczkę cukru
Do miski z 3 szklankami pszennej mąki, dodałam 2łyżki oliwy, półtora lyżeczki soli.
Nim na wodzie z drożdżami pojawią się pęcherzyki, starłam żółty ser i mozzarellę.
Następnie w misce połączyłam "pęcherzykującą" wodę z drożdżami , wyrobiłam ciasto.
Na patelni na oliwie podsmażyłam pieczarki, paprykę, szynkę
Na patelni na oliwie podsmażyłam pieczarki, paprykę, szynkę
Gdy ciasto podwoiło swoją objętność, na stolnicy posypaną mąką rozwałkowałam, a raczej ponaciągałam ciasto na kształt koła.
Na jedną połowę dodałam pomidorowy sos, doprawiony pieprzem , solą, oregano i bazylią. Na to dodałam warzywa z patelni, a całość posypałam startym serem.
Potem nakryłam całość druga połówką ciasta i zalepiłam, jak tradycyjne pierogi.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz