Białe i czarne ciasto- dwie wersje, które można wykonać błyskawicznie. Przepis ciemny podłapałam z bloga majki a wersję jasną wymyśliłam sama. Zamiast kakao dodałam bakalie i przyprawy korzenne. Oba ciasta wyszły pyszne. Nad proporcjonalnością pracy do efektu dyskutowałyśmy u majki na blogu, więc tu się nie będę dublować;) Smacznego!
Wersja ciemna
Wersja jasna- doczekała się tylko fotki z komórki
2 komentarze:
jeszcze nie próbowałam tej jasnej wersji - tak się zastanawiam za każdym razem- czy ona też się robi z trzech łyżek mąki, czy trzeba dać więcej w zamian za to brakujące kakao? i ostatecznie znowu mieszam tę ciemną wersję...
Z tego co pamiętam to też dałam ździebko więcej mąki, bo też jakoś obawiałam się braku tego kakao.
Prześlij komentarz