Informacje: eksperymenty własne oraz podpowiedzi Magdaleny W-K.
Dziś eksperymenty kulinarne. W programie : kawa (arab. qahwa, tur. kahve, wł. caffè)
Receptura banalnie prosta:
- łyżeczka kawy rozpuszczalnej;
- łyżeczka cukru cynamonowego;
- łyżeczka cukru;
- zalać gorącą, nie gotującą się wodą do połowy kubka;
- wypełnić resztę zimnym mlekiem;
- dodać łyżkę lodów śmietankowych, waniliowych;
- przypruszyć cukrem cynamonowym lub cynamonem
Gotowe!!!
Szczególnie ważne- odpowiedni kubek. Ja mam do kawy sentymentalne kubki przywiezione z Mediolanu przez Zuzię- kubki z Disneya. Czyzż nie zabawnie jakby o moją poranną lub popoludniową kawę walczyli Kubuś , Królik czy Prosiaczek.. Zobaczcie sami... Dobry kubek z uchem to podstawa, żeby kawa była niepowtarzalna w smaku!
1 komentarz:
Mniam, mniam, kawa wygląda pysznie :)Coś mi się wydaje, ze wkrótce będę miała okazję się jej napić :)
Prześlij komentarz